ua en ru

Процес об'єднання "Батьківщини" і "Фронта змін" законсервований, - Шевченко

Процес об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" законсервований. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив депутат фракції "Батьківщина", перший заступником голови парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Андрій Шевченко.

"Юлія Тимошенко закликала всіх демократів об'єднуватися ... Я думаю, що це стосується в першу чергу об'єднаної опозиції. Ми йшли на вибори як об'єднання 8 партій. Я думаю, що ця історія і так затягнулася. Відразу після виборів нам потрібно було зайнятися об'єднанням цих 8 партій в одну. Це в першу чергу стосується "Батьківщини" і "Фронта змін". На даний момент ситуація законсервована. Поки що чіткого руху по об'єднанню партійних структур партій немає. Ми втрачаємо час. Це відчуває, очевидно, Тимошенко", - заявив він . Але, за прогнозами Шевченка, перспективи для об'єднання є, однак потрібно використовувати не квотний принцип.

Коментуючи інформацію про претензії членів "Батьківщини" до Арсенія Яценюка, депутат зауважив: "Яценюк не зможе бути другий Тимошенко для" Батьківщини ". Він це розуміє, це розуміють в партії. Але є всі шанси стати першим серед рівних ... Чи буде він нашим кандидатом у Президенти, поживемо - побачимо. Але на даному етапі потрібен лідер фракції ... Тимошенко є єдиним лідером опозиції", - підкреслив Шевченко. За його оцінками, опозиція повинна представити такого кандидата на президентських виборах, щоб він зміг перемогти Віктора Януковича у другому турі.

Читайте також: Єдина опозиційна партія буде сформована на основі "Батьківщини", - Шевченко