ua en ru

Процес екстрадиції Каськіва може затягнутися на 9 місяців, - ГПУ

Процес екстрадиції Каськіва може затягнутися на 9 місяців, - ГПУ Фото: Владислав Каськів ("УНІАН")

Каськів буде відтягувати екстрадицію

У Генеральній прокуратурі України прогнозують, що процес екстрадиції колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва може затягнутися на 9 місяців. Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає "112 Україна".

Також в ГПУ впевнені, що Каськів буде оскаржувати рішення Панами про політичний притулок і відтягувати екстрадицію.

"На даному етапі екстрадиційна перевірка Каськіва припинена до моменту завершення розгляду його клопотання про надання політичного притулку. Відповідно до формальної процедури, вона триває 1,5 місяця. У разі, якщо пан Каськів не буде оскаржувати рішення компетентних органів Республіки Панама, то вона в найближчим часом буде завершена. Ніяких ілюзій в тому, що пан Каськів намагатиметься затягнути цей процес, у нас немає. Ми розраховуємо, що процес триватиме близько 6 місяців. Після цього до 3 місяців буде процедура екстрадиційної перевірки", - розповів Єнін.

Нагадаємо, раніше Каськів вніс заставу і вийшов з в'язниці.

У серпні цього року Генпрокуратура повідомила про затримання Каськіва панамськими правоохоронцями. Пізніше стало відомо, що суд Панами заарештував його на 40 діб. У вересні цього року суд Панами обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді застави в 600 тисяч доларів.