ua en ru

Процентна ставка за кредитами для підприємців в 2014 р. буде знижена до 10-11%, - Янукович

Створення сприятливих умов для інвестицій є запорукою економічного розвитку країни. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес -служба глави держави.

Янукович також зазначив доступності кредитів для підприємців. "Процентна ставка за кредитами, що надані підприємцям державою, повинна знизитися до кінця 2013 року до 14%", - сказав Президент, додавши, що ця процентна ставка в 2014 році має зменшитися до 10-11 %.

За словами Віктора Януковича, в Україні щороку зростає рівень інвестицій. Разом з тим він звернув увагу на необхідність збільшувати випуск продукції з високою додатковою вартістю. "Додаткова вартість на кожному технологічному циклі дає фінансовий результат, дає робочі місця" , - сказав він.

У цьому контексті Президент нагадав про механізм державно - приватного партнерства. "На рівні держави сьогодні створені умови для державно - приватного партнерства, яке створює мотивації для інвесторів, для бізнесу. Умови ведення бізнесу повинні постійно спрощуватися, і будь-який підприємець, потенційний інвестор, знаючи, що в цій державі такі умови є і інвестиції можна повертати, буде мати прибуток, безумовно буде прагнути до цього"​​.