ua en ru

Протичовновий літак ВМС США провів розвідку біля берегів Криму

Протичовновий літак ВМС США провів розвідку біля берегів Криму Ілюстративне фото (wikipedia.org)

Розвідку здійснили вчора ввечері

Патрульний протичовновий літак ВМС США Boeing P-8A Poseidon в п'ятницю ввечері провів розвідку в районі Криму. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані авіаційного ресурсу PlaneRadar Twitter.

Як відомо, літак з бортовим номером 168852 входить в склад 26-ї патрульної ескадрильї ВМС США, що базується у Флориді.

Протичовновий літак ВМС США провів розвідку біля берегів КримуНагадаємо, стратегічний безпілотний літальний апарат RQ-4B-30 Global Hawk Військово-повітряних сил США 29 березня здійснив розвідувальний політ уздовж лінії зіткнення з російсько-терористичними військами на Донбасі і узбережжя окупованого Криму.

Раніше 26 березня два військових літаки США здійснювали патрулювання вздовж узбережжя окупованого Криму, а також окупованій частині Молдови та прикордонних з країнами Балтії територій РФ.

Додамо, стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk сім годин моніторив ситуацію на Донбасі 6 березня. Безпілотник ВПС США вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, і протягом близько семи годин починаючи з 08:17 за київським часом вів розвідку вздовж лінії розмежування в Донбасі.