ua en ru

Проти працівників аеропорту "Бориспіль" відкрито кримінальне провадження

Проти працівників аеропорту "Бориспіль" відкрито кримінальне провадження Фото: аеропорт "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

За даними прокуратури, працівники аеропорту порушили умови тендеру

Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами Державного підприємства Міжнародний аеропорт "Бориспіль" під час закупівлі робіт на суму понад 47 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Зокрема, було встановлено, що державним підприємством " Міжнародний аеропорт "Бориспіль" були проведені відкриті торги щодо проведення будівельних робіт по реконструкції найбільшого в країні пасажирського авіатерміналу - терміналу "D", в якому взяло участь два суб'єкта господарювання.

Переможцем зазначених торгів стало юридична особа, яким надано тендерну пропозицію, що не відповідає умовам тендерної документації (кваліфікаційним вимогам.

Фактично, незважаючи на те, що проведення будівельних робіт по реконструкції пасажирського Терміналу "D" відноситься до будівництва об'єктів з підвищеною небезпекою, переможцем тендеру визначено юридична особа, у якої відсутній досвід виконання будівельних робіт зазначеної складності.

Проте, не дивлячись на це, тендерним комітетом порушення вимог законодавства був укладений договір на суму більше 47 мільйонів гривень.

У зв'язку із виявленням порушеннями, прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення зазначеними особами кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в реконструкцію українських аеропортів, за оптимістичним сценарієм, можуть вкласти до 1 млрд євро.