ua en ru

Проти правоохоронців на сході України порушено справи за фактом пособництва в сепаратизмі

Міліція відкрила кримінальне провадження проти правоохоронців за фактом пособництва в сепаратизмі в східних областях.

Міліція відкрила кримінальне провадження проти правоохоронців за фактом пособництва в сепаратизмі в східних областях. Про це заявив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"За всім цим подіям відкриті кримінальні провадження та розпочато слідство. В ході розслідування будуть встановлені не тільки винні в цих правопорушення, але й посадові особи органів державної влади та силових відомств, які своїми діями сприяли сепаратистам", - сказав олег Махніцький.

У період з 28 лютого по 13 квітня за фактами злочинів, пов'язаних з проявами сепаратизму і посяганням на територіальну цілісність держави, правоохоронними органами, як наголошується, порушена та розслідується 183 кримінальні провадження, в тому числі, 30 - органами прокуратури.

"У рамках розслідування цих кримінальних проваджень окрему правову оцінку фактам буде надано відкритого пособництва сепаратистам з боку правоохоронців, які навіть не намагалися перешкодити спробі зловмисників потрапити в адміністративних будівель і заволодіти зброєю, і тим самим допомагали їм, а також перешкоджали проведення антитерористичних заходів", - додали в прес-службі.

Ряд ЗМІ повідомляє про перехід правоохоронних органів у східних областях на бік проросійських активістів.