ua en ru

Протести у Венесуелі: кількість загиблих мітингарів досягла 48 осіб

Протести у Венесуелі: кількість загиблих мітингарів досягла 48 осіб Фото: протести у Венесуелі

23-річний учасник демонстрації 20 травня загинув від рани, отриманої в результаті пострілу в груди

Із початку масових протестів у Венесуелі кількість загиблих мітингарів уже досягла 48 осіб. Про це повідомила влада країни 21 травня 2017 року, передає DW.

Зазначено, що 23-річний учасник демонстрації 20 травня загинув від рани, отриманої в результаті пострілу в груди. У генеральній прокуратурі заявили, що по жителях міста Валера штату Трухільо, які вийшли на антиурядову демонстрацію, було відкрито вогонь. Також було поранено 18-річного юнака та 50-річну жінку.

Цього дня по всій Венесуелі в акціях протесту проти політики президента Ніколаса Мадуро брали участь понад 200 тисяч осіб. Тільки в Каракасі близько 160 тисяч демонстрантів пройшли маршем у бік МВС по головній автостраді венесуельської столиці, багато хто був у саморобних захисних масках, несли щити, палиці і каміння. У низці міст протести переросли у криваві сутички з поліцією й армією. У Каракасі, за даними місцевої влади, було поранено 46 осіб.

Повідомляється, що з початку протестів у Венесуелі 1 квітня сотні людей отримали тілесні ушкодження, близько 2200 осіб було затримано, 161 - заарештовано. У країні - глибока економічна криза.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Каракасі (Венесуела) в ході масових антиурядових протестів автомобіль в'їхав у натовп демонстрантів, у результаті чого постраждали не менше п'яти осіб.