ua en ru

Протести в Неаполі: у результаті сутичок з поліцією постраждали 34 людини

Протести в Неаполі: у результаті сутичок з поліцією постраждали 34 людини Фото: у Неаполі протестують проти лідера правої партії

Близько 2 тис. людей вийшли на марш проти приїзду в місто лідера правої партії Маттео Сальвіні

В Неаполі (Італія) під час сутичок протестувальників проти приїзду в місто лідера правої партії "Ліга Півночі" Маттео Сальвіні з правоохоронцями постраждали щонайменше 34 людини, з яких 28 - поліцейські. Про це повідомляє La Repubblica.

Шість учасників протесту затримано.

Як зазначає видання, близько 2 тис. людей вийшли на марш проти приїзду Сальвіні, який має виступити перед своїми прибічниками в неапольському виставковому центрі ввечері в неділю, 12 березня.

У протестах взяли участь активісти фронту боротьби з расизмом, антикапіталістичного руху і місцевої комуністичної партії.

Згідно з Euronews, демонстранти оточили виставковий центр і заявили, що продовжуватимуть блокаду, доки Сальвіні не відмовиться від запланованого виступу.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: у Неаполі тривають сутички протестувальників з поліцією

Протестувальники в чорних масках почали перевертати сміттєві контейнери і кидати в поліцейських каміння і пляшки із запальною сумішшю, група підлітків напала на автомобіль з поліцейськими.

У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ, водомети і світлошумові гранати.

Нагадаємо, у Батумі (Грузія) у результаті сутичок з поліцією учасників стихійного протесту проти дій патрульних постраждала 21 людина, у тому числі 11 поліцейських.