ua en ru

Протести в Молдові: поліція перекрила в'їзд в Кишинів

Протести в Молдові: поліція перекрила в'їзд в Кишинів Фото: протести в Молдові

Якщо через 3 дні чиновники не відмовляться від своїх постів, активісти перекриють всі в'їзди, вокзал і аеропорт

Поліція Молдови перекрила в'їзд в Кишинів. Також до траси направляються учасники мітингу, який проходить сьогодні, 24 січня 2016 року, в зв'язку з протестами проти обрання прем'єр-міністром країни Павла Філіпа, передає кореспондент РБК-Україна.

За інформацією поліції, через кілька годин колона протестувальників від національної траси буде йти назад, до центральної площі Незалежності.

"Якщо протестувальники не будуть намагатися захопити адміністративні будівлі, ми не будемо застосовувати силу. А мирний протест ми чіпати не будемо", - повідомив РБК-Україна один з поліцейських, який бере участь у перекритті однієї з центральних вулиць.

Як повідомляє місцеве видання Newsmaker, член партії "Платформа DA" Валентин Долганюк повідомив, що під час блокування траси лідери зв'яжуться з прем'єром, спікером, місією ЄС в Молдові та посольством США, наполягаючи звернути увагу на вимоги протестувальників.

Крім того, як повідомляється, лідер соціалістів Ігор Додон заявив, що якщо протягом трьох днів представники влади не почнуть відмовлятися від своїх постів, активісти почнуть перекривати інші траси.

Зокрема він заявив, що активісти мають намір блокувати всі виїзди з Кишинева, включаючи залізничний вокзал, і, можливо, аеропорт.

Нагадаємо, раніше опозиція Молдови анонсувала перекриття національних трас.