ua en ru

Опозиція Молдови обіцяє націоналізувати ЗМІ

Опозиція Молдови обіцяє націоналізувати ЗМІ Фото: Ренато Усатий

Серед обіцянок також є перегляд приватизації за 15 років

Представники опозиції обіцяють після виборів, яких вимагають мітингувальники в Молдові, провести націоналізацію ЗМІ та перегляд приватизації за 15 років. Про це, виступаючи з трибуни, заявив Ренато Усатий лідер партії "Наша партія", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу подякувати всім присутнім. Всі міста і села тут. Дякую всім, хто далеко від Молдови, бачать кілька разів у рік свої сім'ї. Влада готова відправити все 3,5 млн громадян республіки, щоб вкрасти черговий мільярд. Я пишаюся, що нас багато. Вони нам промивають мізки через свою пресу. Після виборів ми націоналізуємо всю пресу Плахотнюка, переглянемо приватизацію за 15 років", - заявив він.

У свою чергу, мер міста Вулканешти Віктор Петріогло закликав до єдності, він також акцентував на мирному характері акцій.

"Ми разом зібралися, щоб висловити свою точку зору. І владі це не подобається. Вже 20 років нам обіцяють, що заживемо краще. Рік як в Гагаузії вже пройшов референдум. Кожен повинен знати, чого хоче. Але акції повинні проходити мирно. Влада і народ йдуть різними шляхами, але ми - влада. Ми повинні вирішувати, як нам жити. Не ділитися сьогодні на червоних, жовтих, зелених. Ми повинні бути єдині. Сподіваюся, що влада нас підтримає і ми заживемо краще. Хай це буде швидше. Нам говорять про мільярд. Хто його вкрав? Покажіть його і поверніть до скарбниці - і тоді ми заживемо трохи краще", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні у столиці Молдови проходить антиурядовий мітинг.