ua en ru

Протести в Кишиневі: демонстранти розблокували центр і пікетують парламент

Протести в Кишиневі: демонстранти розблокували центр і пікетують парламент Фото: демонстранти в Кишиневі пішли з центрального проспекту

У Молдові вимагають відставки нинішньої влади

Учасники акції протесту проти нинішнього керівництва Молдови розблокували центральний проспект Кишинева, однак протести тривають, передає "Блокнот".

Повідомляється, що демонстранти добровільно перенесли намети з проїжджої частини на тротуар, якими напередодні заблокували центральний проспект столиці Молдови. Організатори акції повідомили, що якщо вимоги не будуть задоволені, то намети знову встановлять в декількох районах Кишинева.

Пізніше до будівлі парламенту підійшли сотні громадян і зажадали відставки влади, а також притягнути керівництво країни до кримінальної відповідальності.Крім того, громадян закликали до акції непокори.

"Починаючи із завтрашнього дня, ми оголосимо про громадянську непокору. Ми більше не будемо оплачувати рахунки. Ми приступимо до створення комітетів по оголошенню страйків у кожній установі, кожній школі, кожному автобусному парку. Ми заблокуємо цю владу, заблокуємо цю хунту", - сказав організаторів акції.

Зазначимо, стало відомо, що з Молдови за добу видворили другу знімальну групу російського телеканалу НТВ.

Нагадаємо, вчора демонстранти перекрили центральний проспект в Кишиневі.