ua en ru

Протести в Кенії: опозиція звинувачує силовиків у вбивстві 100 активістів

Протести в Кенії: опозиція звинувачує силовиків у вбивстві 100 активістів Фото: протести в Кенії (getty images)

Опозиціонери також звинувачують поліцейських у провокуванні насильства

У Кенії опозиція звинувачує силовиків у вбивстві понад 100 людей, серед яких діти, під час розгону протестів, що спалахнули після президентських виборів у цій країні. Відповідну заяву 12 серпня зробив представник опозиційної коаліції "Національний верховний альянс" Джеймз Оренґо, передає "Радіо Свобода".

Зазначено, що представники опозиції при цьому не навели доказів на підтвердження своїх заяв. Опозиціонери також звинувачують поліцейських у провокуванні насильства.

Як повідомляється, в опозиційній коаліції Кенії наполягають, що не визнають результатів виборів і домагатимуться їхнього скасування.

Нагадаємо, на президентських виборах у Кенії, які відбулися минулими вихідними, переміг чинний президент Угуру Кеньятта. Відрив, згідно з офіційними результатами, між Кеньяттою і його опонентом від опозиції Райлою Одінґою становить 10%. На думку Одінґа, комп’ютерна система ЦВК була зламана, а результати - змінені. Однак соратники чинного президента відкидають звинувачення. Після заяв Одінґи на вулицях Найробі спалахнули протести.