ua en ru

Протести після виборів в Кенії: кількість загиблих зросла до 11 осіб

Протести після виборів в Кенії: кількість загиблих зросла до 11 осіб Фото: протести після виборів в Кенії (getty images)

Під час протестів після виборів президента в Кенії 11 людей були застрелені поліцією

В результаті розстрілів поліцейськими протестуючих проти результатів президентських виборів в Кенії було вбито 11 осіб. Про це повідомляє Reuters.

"Поліція Кенії вбила щонайменше 11 людей в ході репресій проти протестів проти переобрання президентом кандидата від влади Ухуру Кеніяти які спалахнули в місті Кісуму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, тіла 9 молодих людей, застрелених вночі в Найробі, були доставлені в міський морг.

Крім того, за словами очевидця молода дівчина в Матарі була вбита поліцією, стріляючою "спорадичними пострілами". Також, в центрі Кісуму один чоловік був убитий за словами урядовця.

Наголошується, що заворушення спалахнули після того, як у п'ятницю в передвиборній комісії Кенії було оголошено про те, що 55-річний глава Кенії забезпечив собі другий п'ятирічний термін повноважень, незважаючи на заяви опозиції про те, що вибори пройшли з фальсифікаціями.

Протести після виборів в Кенії: кількість загиблих зросла до 11 осіб

Фото: протести після виборів в Кенії (twitter.com ajplus)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті розстрілу поліцейськими протестуючих проти результатів президентських виборів в Кенії були поранені 5 осіб.