ua en ru

Протести в Єревані: Пашинян звільнив міністрів від кількох партій

Протести в Єревані: Пашинян звільнив міністрів від кількох партій Фото: протест в Єревані (twitter.com/evn_reporte)

Протестувальники в Єревані заблокували входи і виходи до будівлі парламенту

Під час виступу на мітингу біля парламенту Вірменії в Єревані прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян заявив у вівторок, 2 жовтня, підписав указ про звільнення від займаних посад двох міністрів. Про це з посиланням на News Armenia передає РБК-Україна.

Йдеться про міністрів від політичної партії "Вірменська революційна Федерація Дашнакцутюн" (АРФД - одна з найстаріших партій, - ред.) і партії "Процвітаюча Вірменія".

"З цієї хвилини їх можна вважати звільненими", - заявив Пашинян.

Він заявив також, що зі своїх посад звільнені також губернатори вірменських областей від цих політичних сил.

Наголошується, що раніше представник Вірменії у Верховному органі АРФД Арсен Амбарцумян заявив, що партія у зв'язку зі сформованою у Вірменії зовнішньополітичною ситуацією відкликає своїх міністрів з уряду.

Нагадаємо, парламент Вірменії на позачерговому засіданні 2 жовтня ухвалила в другому і остаточному читанні зміни до закону "Про регламент національних Зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту. За законопроект проголосували фракції РПА, блоку "Царукян" і "АРФ Дашнакцутюн".

Після такого кроку Пашинян закликав країну вийти на мітинг в Єревані. Протестувальники заблокували входи і виходи до будівлі парламенту.