ua en ru

Протести в Єревані: Пашинян закликав знову зібратися на мітинг у середу

Протести в Єревані: Пашинян закликав знову зібратися на мітинг у середу Фото: протести у Вірменії (izvestia_twitter)

Лідер протестів у Вірменії вимагає проведення нових виборів прем'єр-міністра протягом тижня

У Вірменії лідер опозиційного руху, депутат парламенту Нікол Пашинян закликав своїх прибІчників знову зібратися на мітинг уранці в середу, 25 квітня, після скасування зустрічі з виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Кареном Карапетяном. Відповідну заяву Пашинян розмістив у Facebook.

"Завтра о 11 годині ранку, ми збираємося на площі Республіки, щоб продовжити і завершити ненасильницьку, оксамитову, народну революцію", - підписав лідер протестів свою відеозаяву.

Пашинян зазначив, що якщо правляча Республіканська партія, очолювана екс-прем'єром Сержем Саргсяном готова обговорити порядок денний протестувальників, то вони знають його контакти і можуть з ним завтра зустрітися.

"Ще один тиждень, і ми досягнемо остаточної перемоги. Протягом тижня повинні бути проведені нові вибори прем'єр-міністра", - також заявив Пашинян.

З його слів, на посаду прем'єра має бути висунута лише кандидатура від "оксамитової революції".

Վաղը 11.00-ից հավաքվում ենք Հանրապետության հրապարակում, շարունակելու և ավարտին հասցնելու ոչ բռնի, թավշյա, ժողովրդական հեղափոխությունը։

Опубліковано Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան 24 квітня 2018 р.

Нагадаємо, в. о. прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян у зв'язку зі скасуванням раніше запланованої зустрічі з лідером опозиції Ніколом Пашиняном запропонував організувати переговори за участю "широких парламентських і позапарламентських сил".