ua en ru

Протести в Єревані: опозиція обіцяє продовжити акції з подвоєною силою

Протести в Єревані: опозиція обіцяє продовжити акції з подвоєною силою Фото: протести в Єревані (politringby/twitter)

Переговори опозиції з прем'єром Саргсяном завершилися безрезультатно

Протести в Єревані (Вірменія) продовжаться з подвоєною силою. Про це після фактично безрезультатних переговорів з прем'єром Сержом Саргсяном заявив опозиційний лідер Нікол Пашинян, передає місцеве видання newsarmenia.

Зазначимо, сьогодні вранці Пашинян провів зустріч з Саргсяном, на якій прем'єр назвав вимоги опозиції про відставку шантажем і закликав її "повернутися в поле законності", а також поклав відповідальність за можливі наслідки на протестувальників.

"З нами ніхто не насмілюється говорити погрозами. Ви не уявляєте ситуацію в країні, вона не така, якою ви її знали 15-20 днів тому. Ситуація змінилася, у вас немає тієї влади, про яку вам доповідають. Влада перейшла в руки народу", - зазначив Пашинян.

У той же час Саргсян зазначив, що Пашинян не має права говорити від імені народу, оскільки його партія на минулих виборах набрала лише 7% голосів. Після цього прем'єр покинув переговори, а Пашинян заявив, що акції по всій країні будуть продовжені з подвоєною силою. Крім того, він анонсував на 19:00 по Єревану масштабні акції на площі Республіки.

Нагадаємо, раніше прем'єр Вірменії назвав умови, при яких готовий піти у відставку. Серед головних умов він указав врегулювання проблеми Карабаху.