ua en ru

Протести в Єревані: між поліцією і студентами сталася бійка

Протести в Єревані: між поліцією і студентами сталася бійка Фото: протести в Єревані (twitter.com-CivilNetTV)

Рух транспорту в деяких місцях центру міста перекрито мітингувальниками

В Єревані (Вірменія) між студентами, які перекрили рух на вулиці Абовяна від вулиць Ісаакяна і до Корюна, і поліцейськими сталася бійка. Про це повідомляють "Новини Вірменії".

Як повідомляється, студенти вимагають від правоохоронців не обмежувати право громадян на вільне переміщення. Також місцями виникають словесні перепалки між водіями автотранспорту, блокованого мітингувальниками.

Крім того, вулиці в районі Площі Франції частково перекриті опозиціонерами. Так, рух паралізовано до перехрестя проспект Баграмяна - вулиця Московяна, перекрито рух на перехресті вулиці Туманяна та проспекту Маштоца.

Урядові будівлі оточено посиленими нарядами поліції.

З 31 березня лідер опозиційної партії "Громадський договір", депутат парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян почав акції протесту проти можливого прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. Він почав ходу в місті Гюмрі і до 13-го квітня пройшов через Спітак, Діліжан, Севан і Раздан, закликаючи громадян до активної участі в політичних процесах.

Крім того, він закликає співробітників метрополітену та водіїв громадського транспорту приєднатися до акції протесту.

Нагадаємо, в суботу, 14 квітня, в Єревані учасники мітингу проти висунення на посаду прем'єра країни Сержа Саргсяна перекрили рух у центрі столиці, пізніше увірвалися в будівлю Громадського радіо, вимагаючи прямого ефіру.