ua en ru

У Вірменії мітингувальники увірвалися в будівлю Громадського радіо

У Вірменії мітингувальники увірвалися в будівлю Громадського радіо Фото: мітинг у Вірменії (twitter.com sputnik_armenia)

Активісти почали вимагати прямого ефіру з метою звернутися до співгромадян

У Єревані (Вірменія) учасники мітингу проти висунення на посаду прем'єра країни Сержа Саргсяна перекрили рух у центрі столиці, пізніше увірвалися в будівлю Громадського радіо, вимагаючи прямого ефіру. Про це передає "Новини Вірменія".

Повідомляється, що на чолі мітингувальників перебував керівник парламентської опозиційної фракції "Елк", лідер партії "Громадський договір" Нікол Пашинян.

"Ми будемо діяти тільки по тактиці "піднятих рук". Все має проходити мирно і без застосування сили", - сказав Пашинян.

Увійшовши в будівлю радіостанції, активісти почали вимагати прямого ефіру з метою звернутися до співгромадян.

У свою чергу, заступник директора Громадського радіо Ліліт Туманян, запропонувала активістам взяти участь у передачі "Статус кво" за участю ведучого, яка вийде в прямий ефір. Однак, Пашинян наполягав на негайному прямому включенні.

У Вірменії мітингувальники увірвалися в будівлю Громадського радіоУ Вірменії мітингувальники увірвалися в будівлю Громадського радіоУ Вірменії мітингувальники увірвалися в будівлю Громадського радіо

Фото: мітинг у Вірменії (twitter.com sputnik_armenia)

Наголошується, що вірменський опозиціонер розпочав акції протесту проти прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна з 31-го березня.

Додамо, що 9 квітня відбулась церемонія інавгурації четвертого президента Вірменії Армена Саркісяна. Він став першим главою держави, якого обрав парламент після переходу країни в 2015 році до парламентської форми правління. У той же день були припинені повноваження президента Вірменії Сержа Саргсяна, а уряд подав у відставку.

Зараз у Вірменії триває процес висування кандидатів на пост глави уряду, який стартував 9-го квітня і завершиться 16-го квітня. Рада Республіканської партії Вірменії вже проголосувала за висунення на цю посаду кандидатури Сержа Саргсяна. 17 квітня парламент Вірменії обере главу уряду.

Нагадаємо, на початку квітня в результаті вибуху в центрі Єревану постраждали щонайменше вісім чоловік.