ua en ru

Протести у Вірменії: Саркісян назвав причини акцій в країні

Протести у Вірменії: Саркісян назвав причини акцій в країні Фото: Армен Саркісян (flickr.com-ewinstitute)

Армен Саркісян назвав "невдоволеність" однією з причин протестів у Вірменії

Президент Вірменії Армен Саркісян назвав "невдоволеність" і "відсутність віри у майбутнє" причинами протестів у Вірменії. Про це йдеться в його заяві, передає News.am.

Він заявив, що в країні є безліч проблем, які мають "соціальний характер, пов'язані з нетерпимістю, корупційними явищами".

За його словами, у людей довгі роки збиралося "почуття незадоволеності" і уявлення "про відсутність майбутнього".

"Здавалося б, ці чинники нематеріальні, безпосередньо не пов'язані з економічним зростанням і показниками, проте кожен з нас відчував на собі цей тиск", - повідомив він.

Саркісян назвав рішення прем'єр-міністра Сержа Саргсяна мудрим, тому що він не тільки "виключив будь-яке зіткнення", але і "відкрив діалог з суспільством і різними політичними силами".

Президент Вірменії вважає, що його країна може бути прикладом для багатьох народів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, після відставки Саргсяна, обрання якого парламентом Вірменії на пост прем'єра стало приводом для початку масових акцій протесту, виконуючим обов'язки глави уряду став Карен Карапетян, який до 9 квітня був прем'єр-міністром, а в кабінеті Саргсяна став першим віце-прем'єром. Пізніше президент Вірменії Армен Саркісян підписав у понеділок, 23 квітня, указ про відставку уряду країни.

Пашинян - лідер фракції "Елк" в парламенті, який звинуватив Саргсяна в неефективній роботі на посаді президента. Кульмінацією масових протестів у Вірменії став мітинг 22 квітня в Єревані, на який, за даними його організаторів, зібралося близько 160 тис. чоловік.