ua en ru

Протестувальники під Радою палять шини

Протестувальники під Радою палять шини Фото РБК-Україна: мітинг під будівлею Верховної Ради

Деякі нардепи вийшли заспокоїти мітингувальників

Активісти "фінансового майдану" продовжують акцію протесту під будівлею Верховної Ради України, мітингувальники підпалили шини на вулиці Грушевського, передає кореспондент РБК-Україна.

Представники "Фінансового майдану" протестують проти спрямування закону 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів на третє читання. Учасники мітингу припинили штурм будівлі парламенту, однак вони палять шини на вулиці Грушевського біля 5 під'їзду.

Заспокоїти людей вийшли декілька народних депутатів, серед яких Володимир Парасюк, Борислав Береза та Єгор Соболєв.

Протестувальники під Радою палять шини

(Митингующие под Радой жгут шины. Фото - РБК-Украина)

Так, позафракційний народний депутат Борислав Береза закликав людей, що зібралися під стінами Ради, не здаватися і продовжувати вимагати прийняття цього закону. Він зазначив, що оскільки депутати проголосували за скорочену процедуру підготовки цього закону до третього читання, його доопрацювання відбудеться дуже швидко, і Верховна Рада зможе розглянути вже на наступному пленарному тижні.

У свою чергу позафракційний народний депутат Сергій Левченко заявив, що завдяки посиланням на регламент, цей документ не був прийнятий в цілому, однак люди повинні домагатися цього.

"Треба максимально вимагати, щоб він був прийнятий, - сказав Левченко.

У той же час у київській міліції повідомили, що намагаються врегулювати ситуацію.

"Близько 18.30 біля Верховної Ради під час проведення мітингу активісти підпалили шини. В той же час вони чинять перешкоду правоохоронцям, які намагаються припинити безлад, і працівникам ДСНС при спробах загасити пожежу", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

Нагадаємо, вдень активісти "фінансового майдану", що вимагають прийняття закону про реструктуризацію валютних кредитів, зробили спробу штурму будівлі Верховної Ради України. Вони також запалили шини, однак пізніше їх загасили.