ua en ru

Прослуховування Холодницького: НАБУ заявляє, що його співробітників не було біля будівлі САП

Прослуховування Холодницького: НАБУ заявляє, що його співробітників не було біля будівлі САП Фото: директор НАБУ Артем Ситник (flickr.com/nab_ukr)

НАБУ спростовує інформацію про сутички у дворі САП з метою встановлення прослуховуючої апаратури

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили, що поширена Назаром Холодницьким інформація про спроби встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) не відповідає дійсності. Про це йдеться у заяві НАБУ.

Зокрема, зазначаєтьчя, не зважаючи на заяви Назара Холодницького, співробітників НАБУ не було у внутрішньому дворі Антикорупційної прокуратури. Віповідно, Бюро не проводило жодних дій на території САП.

"Натомість, на території лікарні "Охматдит" мали місце законні та санкціоновані заходи відповідно до чинного законодавства, суть яких НАБУ наразі розголошувати не може без шкоди для досягнення цілей кримінального провадження", - вказано у заяві.

Також у Бюро додали, що сьогодні неподалік від свого місця дислокації (приблизно за півкілометра від САП) співробітники Управління спеціальних операцій НАБУ проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки.

"Такі заняття проводяться регулярно. В якийсь момент, із незрозумілих причин, мікроавтобус, в якому перебували співробітники УСО, без будь-яких пояснень заблокували кілька автівок та близько десятка невідомих осіб, які в подальшому були ідентифіковані як працівники Управління державної охорони та САП. Співробітники УСО НАБУ розцінили цей крок як можливу провокацію, тому викликали поліцію та вжили заходів до розблокування автівки", - пояснили в Бюро.

Наостанок зазначили, що під час розблокування декілька автомобілів отримали незначні пошкодження. Вони зафіксовані працівниками Національної поліції.

Прослуховування Холодницького: НАБУ заявляє, що його співробітників не було біля будівлі САП

Нагадаємо, 19 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційного прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ намагається знову його прослуховувати. Холодницький попросив поліцію та Службу безпеки України провести розслідування за фактом прослушки САП представниками НАБУ.

Також керівник САП Назар Холодницький повідомив, що за фактом подій біля САП попередньо відкриті провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України.