ua en ru

Минулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинів

Минулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинів Фото: затримання фейкових поліцейських (прес-служба Нацполіції)

Було розкрито 86 розбійних нападів із застосуванням вогнепальної зброї

Минулого року в Україні було зареєстровано менше розбійних нападів, грабежів, угонів та крадіжок, ніж у 2016-му. Про це сьогодні, 19 січня, повідомив перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції України Сергій Прудченко, передає прес-служба відомства.

"Одним із пріоритетів у діяльності оперативних підрозділів залишається протидія розбійним нападам та їх розкриття. Так, у 2017 році правоохоронцями зареєстровано 2903 розбої. Це на 952 напади менше, аніж у 2016 році. Водночас поліцейські розкрили 69% скоєних злочинів - 1989 фактів", - йдеться у повідомленні.

Минулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинів

Фото: результати роботи поліції (прес-служба Нацполіції)

"Серед них ми виділяємо розбійні напади на помешкання громадян, це так звані кваліфіковані злочини. Також окрема увага – розбійним нападам на підприємства, організації. Це офіси, крамниці, зокрема, ювелірні, банківські установи, різноманітні організації, які мають готівку і які, по суті, не охороняються", – зазначив керівник ДКР.

Прудченко повідомив, що поліцейськими упродовж року було розкрито 86 розбійних нападів із застосуванням вогнепальної зброї (зі 146 зареєстрованих).

Минулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинівМинулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинівМинулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинівМинулого року в Україні зменшилася кількість "майнових" злочинів

Фото: розкриття злочинів, у тому числі затримання фейкових поліцейських (прес-служба Нацполіції)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті стрілянини в Одесі загинули дві людини. Ще чотирьох було поранено, з них троє - правоохоронці.