ua en ru

За минулий тиждень в Україні на пожежах загинули 12 осіб, - ГСЧС

За минулий тиждень в Україні на пожежах загинули 12 осіб, - ГСЧС Фото: рятувальник (facebook.com/MNSTERNOPIL)

За минулий тиждень підрозділи ДСНС зареєстрували 1 тис. 906 надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня, з 28 серпня по 3 вересня, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) врятували 42 особи. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Від початку тижня зареєстровано 1 тис. 906 надзвичайних подій, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 42 особи. Ліквідовано 1 тис. 455 пожеж, врятовано на пожежах 32 особи та не допущено знищення вогнем 339 будівель і 32 одиниць техніки. На пожежах загинуло 12 осіб, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 3 млн 711 тис. грн", - заявили в службі.

У ДСНС додали, що протягом тижня на воді загинули 11 осіб. Крім того, за цей період виникла 1 надзвичайна ситуація, у результаті якої загинули 2 особи та постраждали ще 17.

Також піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 302 виїзди, у ході яких виявили, вилучили та знищили 1 тис. 779 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Нагадаємо, 23 серпня Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що з початку року вилучила і знешкодила понад 44 тисяч вибухонебезпечних предметів.