ua en ru

З початку року ДСНС вилучила 44 тисячі вибухонебезпечних предметів

З початку року ДСНС вилучила 44 тисячі вибухонебезпечних предметів Фото: сапер ДСНС (dsns.gov.ua)

Піротехніки Держслужби тільки за минулу добу вилучили 227 вибухонебезпечних предметів

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучила і знешкодила понад 44 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що тільки за минулу добу ДСНС зробила 51 виїзд, в ході яких виявила 227 боєприпасів, в тому числі 1 авіаційну бомбу. Всього з початку року піротехнікиДСНС вилучили і знищили 44 тис. 708 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 251 авіаційну бомбу.

Зокрема, 22 серпня в Житомирській області ДСНС знищила 2 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, знайдених напередодні місцевими жителями. Так, в селі Тригір'я Житомирського району, під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці, чоловік виявив боєприпас. Рятувальники ідентифікували знахідку як 122-міліметровий артилерійський снаряд. Ще одне повідомлення про небезпечний предмет надійшло до Служби порятунку з с. Вереси, коли під час збору грибів в лісі громадяни помітили в заростях мінометну міну калібром 82 мм.

Також ДСНС продовжує роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької і Луганської областей.

Зокрема, в Луганській області 22 серпня піротехніки ДСНС перевірили 2,04 га місцевості в Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районі. Було виявлено та вилучено 44 одиниці вибухонебезпечних предметів.

У Донецькій області в той же час піротехніки обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 5,63 га території, де виявили 49 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, раніше в Київській і Луганській областях від вибухонебезпечних предметів були травмовані два підлітки.