ua en ru

У ООС повідомили, скільки бойовиків ліквідовано з початку доби

У ООС повідомили, скільки бойовиків ліквідовано з початку доби Ілюстративне фото (facebook.com/Ігор Іванов)

Сьогодні противник відкрив вогонь по населеному пункту Стара Миколаївка

Минулої доби, 24 травня, у районі проведення операції Об’єднаних сил (ООС) бойовики 36 разів порушили режим припинення вогню, з початку доби було ліквідовано до 14 бойовиків. Про це повідомив представник прес-центру Об'єднаних сил підполковник Віктор Шубец.

"Російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів відкривали вогонь з артилерії та мінометів... Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Вчора ранком ними з гармат калібру 152-мм та мінометів калібру 120-мм обстріляно місто Торецьк. Загалом по місту російсько-окупаційними військами було випущено 35 снарядів та мін", - йдеться у повідомленні прес-центру.

У свою чергу підрозділи ООС вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення.

Зазначається, що найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Луганське, Зайцеве, Новолуганське, Новоселівка, Новотроїцьке, Богданівка, Гранітне, Чермалик.

"Сьогодні, о 4:45 противник підступно відкрив вогонь по населеному пункту Стара Миколаївка зі 152-міліметрових гармат. Як завжди, вогонь вівся з житлових кварталів Горлівки", - додають у прес-службі.

ООС вдалося знищити 2 гаубиці та артилерійський склад 3 окремої мотострілецької бригади бойовиків. Також в ході ведення вогню у відповідь було знищено мінометну батарею з транспортними засобами типу "УРАЛ". За попередніми даними до 10 бойовиків було знищено.

Крім цього, бойовики близько 5 години ранку намагалися атакувати опорні пункти військ ООС в районі населеного пункту Невельське. Під час бою двоє українських захисників зазнали поранень. Було вбито чотирьох бойовиків та поранено трьох.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у селищі Стара Миколаївка під окупованою Горлівкою почалася евакуація після обстрілу і вибухів на складі боєприпасів.