ua en ru

Пропускна спроможність терміналу "D" в аеропорту "Бориспіль" виросте на 100%, - до 3 тис. осіб

Пропускна спроможність терміналу "D" в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" виросте на 100% - до 3 тисяч пасажирів на годину, яких обслуговуватиме 60 стійок реєстрації, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України "Про затвердження скоригованого проекту "будівництво терміналу в державному підприємстві "Міжнародний аеропорт" Бориспіль". Термінальний комплекс" D "прийнято сьогодні, 21 листопада 2011 р., за поданням віце-прем'єр-міністра України - міністра інфраструктури Бориса Колесникова .
При цьому площа аеровокзалу збільшиться до 107 тис. м кв. (У порівнянні з попереднім проектом збільшиться на 20% - з 90 тис. м кв.), В терміналі з'явиться VIP-зона.
У затвердженому проекті, на відміну від попереднього, передбачена можливість обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів (здійснюватися на другому поверсі будівлі) :отже пасажири зможуть пересісти з одного рейсу на інший, включаючи внутрішні, не виходячи з терміналу.
На автостоянках, прилеглих до терміналу, згідно з новим проектом, можна буде залишити 233 транспортні засоби.
При всіх наявних зміни (збільшення пропускної здатності та загальної площі будівлі) загальна вартість будівництва складе 856 млн. грн.: в порівнянні з попереднім проектом при збільшенні пропускної здатності терміналу на 100% вартість робіт зросте лише на 16%.
Будівництво здійснюється без залучення коштів з державного бюджету: проект фінансується за рахунок коштів кредиту, наданого Японським банком JBIC, і власних коштів аеропорту.