ua en ru

Промисловий лов на Дніпрі в межах Києва повністю заборонено, - Держрибагентство

Промисловий лов на Дніпрі в межах Києва повністю заборонено, - Держрибагентство Фото: Ярема Ковалів

Рибалити в столиці відтепер зможуть виключно рибалки любителі та спортсмени

З 10 вересня промисловий лов у річковій частині Канівського водосховища (р. Дніпро з притоками та затоками) у межах м. Києва повністю заборонено відповідно п 3.11. Правил любительського та спортивного рибальства. Про це повідомляє прес-служба Державного агенства рибного господарства України.

"Проаналізувавши ситуацію в регіоні, ми вирішили офіційно закрити р. Дніпро в межах Києва для промислового лову. Це не зашкодить рибодобувним підприємствам галузі, разом з тим, побачивши в київській водоймі сітку, рибалка може не сумніватися - вона браконьєрська", - заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Як повідомляється, рибалити в столиці відтепер зможуть виключно рибалки любителі та спортсмени. Заборона є продовженням політики Держрибагентства із запровадження на водоймах чітких зон для любительського та промислового лову.

"За офіційними даними Держрибагентства в 2015 році, жодне рибодобувне підприємство не здійснює промисловий лов у місті Києва - в 2015 році Головрибводом не було зареєстровано жодного дозвільного документу для ведення промислу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для любительського та спортивного рибальства було виділено наступну ділянку: від початку адміністративної межі м. Києва на півночі (район затоки Верблюд) вниз за течією до межі м. Києва на півдні (район о. Дикий) з усіма протоками і затоками за виключенням місць, заборонених для здійснення любительського та спортивного рибальства. Іншими словами, дія наказу поширюється на річку Дніпро з його затоками та притоками в адміністративних межах м. Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держрибагентство пропонує збільшити штрафи за порушення в десятки разів.