ua en ru

Прокурор здивований проханням Власенка надати документальні підтвердження причетності Тимошенко до справи Щербаня

Заступник начальника головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар висловив здивування щодо того, що захисник екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко вимагав від свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка фото, відео чи аудіоматерали чи документи, які б підтверджували причетність Тимошенко і Павло Лазаренко до замовлення вбивства депутата. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"На запитання прокуратури, і на запитання захисту, свідок чітко відповідав те, що йому відомо. Він сказав чітко, що замовниками були Тимошенко і Лазаренко. Також сказав звідки приходили гроші для виконавців. Він розповів, що це були гроші Тимошенко", - заявив прокурор.

За його словами, незважаючи на постійні спроби захисту збити свідка з пантелику, "Кириченко ще більше конкретизував свої свідчення".

"Він розповідав про події, безпосередньо свідком яких був. Він свідчив з перших уст, чітко зазначав про обставини і розмов, і зустрічей, які відбувалися", - наголосив прокурор.

Крім того, Пушкар висловив здивування з приводу запитань сторони захисту про те, чи є у свідка фото, відео чи аудіоматерали, на яких би були зафіксовані дії чи розмови на підтвердження його слів.

"Це кримінальна справа, і важко собі уявити щоб хтось під час розмов проводив відеозйомку. Безглуздо допускати, що людина може постійно записувати свої розмови з партнерами, керівництвом, а тим паче знімати все це на відео і зберігати", - заявив Пушкар.

Читайте також: У Кириченка немає жодного документального підтвердження причетності Тимошенко до справи Щербаня, - Власенко