ua en ru

Прокурор у Миколаївській області зливав ворогу інформацію про місця утримання окупантів

Прокурор у Миколаївській області зливав ворогу інформацію про місця утримання окупантів Офіс Генерального прокурора (Віталій Носач РБК-Україна)

Керівника однієї з окружних прокуратур Миколаївської області затримали за фактом державної зради. Зокрема, чоловік повідомляв ворогу інформацію про обстріли у області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Повідомляється, що керівник окружної прокуратури, будучи прихильником "русского мира", систематично зливав ворогу відомості щодо кількості та місць утримання військовополонених збройних сил РФ. Також він повідомляв про результати обстрілів Миколаївської області, дані про загиблих військовослужбовців і цивільних та іншу інформацію, яка цікавила окупантів.

Зокрема, джерело в правоохоронних органах повідомило РБК-Україна, що йдеться про очільника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа.

До того ж в обмін на інформацію він сподівався продовжити працювати в органах прокуратури у разі російської окупації регіону.

"Нами зафіксовано, що цей, соромно сказати, прокурор виконував злочинні завдання представників держави-агресора. Він сподівався продовжити працювати в органах прокуратури у разі захоплення ворогом регіону, але забув, що за такі дії передбачено довічне позбавлення волі", - сказала Ірина Венедіктова.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ.

"Ми виведемо на чисту воду "щурів" в будь-яких органах. Ми про всіх вас знаємо. Тих, хто перефарбовується і перевзувається на льоту чекає найвища міра покарання. "Русский мир" не врятує", - додала Генеральний прокурор.