ua en ru

Прокурор Києва закликає учасників Євромайдану розібрати барикади

Прокурор Києва Микола Бескишкий закликає учасників Євромайдану розібрати барикади.

Прокурор Києва Микола Бескишкий закликає учасників Євромайдану розібрати барикади. Відповідну заяву він зробив сьогодні, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

"Нажаль, Київ став епіцентром масових протистоянь, політичного та соціального конфлікту. Важливо розуміти, що саме у столиці знаходяться організації та установи, від нормальної роботи яких залежить життя багатьох людей не тільки у Києві, а й у всій країні. ", - сказав прокурор міста.

Він відзначив, що законом України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" передбачені певні умови, за виконання яких можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності усі підозрювані у січневих масових заворушеннях.

У місті Києві мова йде про розблокування 9 вулиць у центрі столиці шляхом демонтажу 19 зведених там барикад.

"Йдеться про вулиці Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутську, Трьохсвятительську, Володимирський узвіз, Прорізну, Заньковецької та Майдан Незалежності", - повідомив Бескишкий.

Також неодмінною умовою є звільнення будівлі Київської міської державної адміністрації.

"Водночас законом не передбачено обов'язкове звільнення вулиць, майданчиків, площ та скверів, де відбуваються мирні акції протесту та зібрання, а також будівель недержавних установ", - констатував прокурор столиці.