ua en ru

Прокурор Києва не висував додаткових умов щодо виконання закону про амністію, - прокуратура

Прокурор м. Києва Микола Бескишкий не висував додаткових умов щодо виконання закону про амністію.

Прокурор м. Києва Микола Бескишкий не висував додаткових умов щодо виконання закону про амністію. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

"У зв'язку зі спробою Штабу національного спротиву політизувати коментарі прокурора столиці та викривити їх зміст щодо закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників протестних акцій протягом січня цього року прес-служба прокуратури міста Києва уповноважена роз'яснити. Під час спілкування зі ЗМІ Микола Бескишкий чітко процитував вимоги зазначеного закону", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, він повідомив про те, що законом передбачено розблокування протестувальниками 9 вулиць у центрі столиці шляхом демонтажу 19 зведених там барикад. Одночасно він наголосив на тому, що закон не передбачає звільнення вулиць м. Києва, де проходять мирні акції та зібрання, зазначають у прокуратурі.

"Відповідно жодних заяв щодо нібито висування додаткових умов виконання закону прокурор міста Києва не робив. А подібне неправдиве тлумачення його слів є провокацією, підриває процес зняття конфлікту і напруги в суспільстві і спрямоване на зрив мирного врегулювання ситуації", - повідомили у прокуратурі.

Крім того, у відомстві нагадали, що за ініціативи органів прокуратури столиці лише вчора з-під арешту звільнено 20 підозрюваних осіб.