ua en ru

У прокуратурі відмовилися повідомити подробиці про обшуки у справі Вороненкова

У прокуратурі відмовилися повідомити подробиці про обшуки у справі Вороненкова Фото: Денис Вороненков (facebook.com/deputatvoronenkov)

Інформація щодо обшуків у справі Вороненкова є "таємницею слідства"

У столичній прокуратурі відмовилися повідомити подробиці про обшуки у справі про вбивство екс-депутата Російської Федерації (РФ) Дениса Вороненкова. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на відповідь прокуратури міста Києва на інформаційний запит видання.

"Інформація про обшуки у справі про вбивство російського екс-депутата Дениса Вороненкова в будинку цивільної дружини раніше затриманого за підозрою в причетності до злочину павлоградца Ярослава Тарасенко Надії Горської - таємниця слідства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними відомства, у відповідності зі статтями 6 і 8 Закону України "Про доступ до публічної інформації", інформація, що містить таємницю досудового розслідування, є таємницею.

"Порядок отримання інформації щодо досудового розслідування кримінального провадження не регулюється чинним законодавством щодо доступу до публічної інформації", - йдеться у відповіді прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Павлограді (Дніпропетровська область) провели обшук в будинку Надії Горянської - цивільної дружини затриманого у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Ярослава Тарасенко.

За словами Горянську, обшук проводили представники Генеральної прокуратури України, він тривав близько години, ніяких речових доказів знайдено не було.