ua en ru

У прокуратурі Києва заявили про затримання причетних до крадіжки книги "Апостол"

У прокуратурі Києва заявили про затримання причетних до крадіжки книги "Апостол" Фото: книга "Апостол"

Затримано трьох підозрюваних

У прокуратурі Києва заявили про затримання причетних до крадіжки першої друкованої книги в Україні "Апостол". Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Сьогодні в одному з ресторанів по вул. Саксаганського в Києві під час проведення спецоперації правоохоронних органів затримано трьох осіб, імовірно причетних до викрадання книги "Апостол" з бібліотеки ім. Вернадського. Книгу, зовні схожу на викрадений стародрук, вилучено на місці події у згаданих осіб. Слідчі дії наразі тривають", - повідомила Максимець.

Нагадаємо, в минулому році з відділу стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського зникла перша друкована книга в Україні. Так, 10 травня пропав стародрук "Апостол" Івана Федорова, надрукований у 1574 році.

У грудні 2016 року, правоохоронці заявили, що видання "Апостол", яке намагалися вивезти за межі України в середині листопада, було замовлено особами, які виїхали з країни кілька років тому.