ua en ru

Прокуратура: Заява Соболєва про чинення тиску на Карпачову не відповідає дійсності

Заява народного депутата, заступника голови фракції БЮТБ Сергія Соболєва про чинення тиску з боку прокуратури на колишнього уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніну Карпачову не відповідає дійсності. Таку заяву зробила прокуратура Києва.

"Заява народного депутата Сергія Соболєва про нібито чинення тиску зі сторони прокуратури на колишнього уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніну Карпачову в зв'язку з перевіркою так званого "експертного висновку" не відповідає дійсності, носить провокаційний та політичний характер", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Також повідомляється, що під час перевірки Ніна Карпачова до прокуратури Києва не викликалася, "жодних утисків на працівників секретаріату омбудсмена прокуратурою не здійснюється".

Крім того, в прокуратурі зазначають, що самі працівники секретаріату звернулися до них з приводу чинення на них тиску Ніною Карпачовою, яка вимагала від них оприлюднити в ЗМІ інформацію про їх утиски з боку прокуратури.

На разі перевірка цих фактів триває.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції БЮТБ Сергій Соболєв заявляв, що Ніна Карпачова не має можливості перебувати в Україні через тиск, що чиниться на неї з боку Генеральної прокуратури.