ua en ru

Прокуратура закрила чотири справи проти учасників Евромайдана в Тернополі

Прокуратура Тернопільської області закрила 4 кримінальні провадження щодо осіб, підозрюваних у масових заворушеннях під час акцій протесту 22-27 січня і захоплення Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА).

Прокуратура Тернопільської області закрила 4 кримінальні провадження щодо осіб, підозрюваних у масових заворушеннях під час акцій протесту 22-27 січня і захоплення Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Тернопільської області.

"Крім того, на виконання вимог зазначеного закону прокуратурою області направлено до суду клопотання про звільнення 3 осіб від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 лютого генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив про введення в дію з 17 лютого закону україни "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Закон передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які вчинили в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.
Під так звану амністію потрапили 268 осіб.