ua en ru

Прокуратура затримала ще трьох поліцейських у справі про корупцію в аеропорту Харкова

Прокуратура затримала ще трьох поліцейських у справі про корупцію в аеропорту Харкова Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Затрималі ще троє фигурантів справи про корупцію в аеропорту "Харків"

Прокуратура Харківської області оголосила підозра ще трьом співробітникам відділення поліції аеропорту "Харків" за фактом вимагання та отримання хабара. Про це передає прес-служба обласної прокуратури.

Начальник управління прокуратури області Івана Тарасов повідомив, що 31-річний старший сержант поліції, 38-річний підполковник і 41-річний майор у групі з затриманими 17 серпня працівниками відділення поліції в аеропорту "Харків" організували схему систематичного вимагання та одержання коштів від іноземців.

"Правоохоронці вимагали та отримували від громадян Туреччини, які прилітали в якості туристів р. Харків, кошти за безперешкодний перетин кордону та перебування на території України. У разі несплати обіцяли "проблеми" у вигляді поглиблених і тривалих оглядів. За попередніми даними, за цією схемою правоохоронці працювали більш ніж півроку", - розповів Тарасов.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів справи виявлено та вилучено близько 5 млн гривень в іноземній валюті. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією і прокуратурою викрили на хабарі керівництво і співробітників відділення поліції в міжнародному аеропорту "Харків".