ua en ru

Прокуратура поновила справу про перешкоджання діяльності журналістів ZIK

Прокуратура поновила справу про перешкоджання діяльності журналістів ZIK Фото: прокуратура Київської області (google.com.ua/maps)

Суду Київської області від 7 лютого 2018 року закрив кримінальну виробництво

За апеляційною скаргою прокуратури Київської області справу про перешкоджання та грабежі журналістів телеканалу ZIK направлено на новий судовий розгляд. Про це у Facebook повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Встановлено, що у 2015 році, журналісти телеканалу ZIK, перебуваючи в с. Лісники Києво-Святошинського району, здійснювали відеозйомку. Обвинувачений, перешкоджаючи законній діяльності журналістів, за попередньою змовою з двома невстановленими досудовим розслідуванням особами, відкрив двері автомобіля, в якому перебували журналісти і, застосовуючи насильство, допоміг іншій особі відібрати у них відеокамеру і відеореєстратор. Після цього, зловмисники сіли в автомобіль і зникли з місця скоєння злочинів", - повідомив він.

Повідомляється, що своїми діями зловмисники завдали матеріальної шкоди журналістам на суму понад 70 тис. гривень. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") і по 2 ч. ст. 186 ("Грабіж") Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що постановою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 7 лютого 2018 року вказане кримінальне провадження було закрито.

За апеляційної скарги прокуратури Київської області справу щодо перешкоджання та грабунку журналістів телеканалу «ZIK»...

Опубліковано Андрієм Лисенком 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, 27 березня громадська організація "Національні дружини" заявила про те, що до неї за захистом звернувся телеканал ZIK.