ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом виборів в окупованому Криму

Прокуратура порушила справу за фактом виборів в окупованому Криму Фото: вибори в Держдуму РФ в Криму

Дії влади РФ у Криму є черговим фактом посягання на територіальну цілісність України

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за фактом проведення на території окупованого півострова виборів у Державну Думу РФ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Такі дії свідчать про намагання легітимізувати Автономну Республіку Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із зазначеного регіону у російський парламент і фактично є продовженням дій щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України спрямованих на зміну меж її території", - йдеться в повідомленні

За даним фактом прокуратурою АР Крим порушено кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 110 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому проект постанови №5135 "Про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів у Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів і правових наслідків, і відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання"