ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом отруєння випускників Одеської юракадемії

Прокуратура Київського району м. Одеси 31 травня 2012 року порушила кримінальну справу за ст. 325 ч. 2 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) у відношенні осіб, через яких стався випадок масового інфекційного захворювання студентів Національного університету "Одеська юридична академія" після святкування випускних вечорів 25 та 26 травня 2012 р. в ресторані "Золотий берег" в місті Одесі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Зокрема, повідомляється, що в ході перевірки встановлено, що службовими особами підприємства, яке експлуатує вказаний заклад, допущено цілий ряд грубих порушень санітарних правил і норм, що призвело до захворювання відвідувачів на гостру кишкову інфекцію - сальмонельоз.

Проведення досудового слідства згідно з вимогами ст. 112 КПК України доручено слідчому відділу Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області. Хід слідства контролюється прокуратурою.

Нагадаємо, протягом 26-28 травня 22 випускники Одеської національної юридичної академії звернулися до лікарень з симптомами харчового отруєння і з підвищеною температурою тіла. Причиною отруєння студентів після святкування випускного вечора, згідно з результатами досліджень, стало зараження сальмонелою працівників ресторану "Золотий берег", а також недотримання правил термічної обробки продуктів стали.