ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом розтрати банком "Демарк" понад 40 млн грн держкредиту

Прокуратура м. Чернігова почала кримінальне провадження за фактом привласнення або розтрати службовими особами ПАТ "Банк "Демарк" більше 40 млн грн коштів державного кредиту.

Прокуратура м. Чернігова почала кримінальне провадження за фактом привласнення або розтрати службовими особами ПАТ "Банк "Демарк" більше 40 млн грн коштів державного кредиту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Чернігівської області.

Прокурорською перевіркою встановлено, що в лютому 2014 р. між ПАТ "Банк "Демарк" та Національним банком України укладено кредитний договір, за яким "Демарк" отримав від НБУ понад 40 млн грн.

"Проте вже в серпні поточного року комерційний банк не зміг виконувати зобов'язання перед клієнтами з-за недостатності коштів на кореспондентському рахунку. Станом на 1 вересня банк мав збитки на суму понад 18 млн грн, а сума невиконаних вимог клієнтів на позабалансових рахунках досягла майже 40 млн грн", - повідомили в прокуратурі.

Матеріали кримінального провадження направлені до прокуратури Чернігівської області для визначення підслідності.

Інформація про виявленні кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченої ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, 10 сентярбря ГПУ порушила справу проти чиновників "Крымагролизинга" за привласнення держмайна на 40,8 млн грн