ua en ru

Військова прокуратура Центрального регіону виявила розтрату мобрезерву на суму 13,7 млн грн

Прокуратура Центрального регіону виявила розтрату мобрезерву на суму 13,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Полтавської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України в ході перевірки встановлено, що службові особи одного з підприємств, на якому зберігалися матеріальних цінностей державного мобілізаційного резерву, а саме, різні труби, запасні частини до бурових верстатів, насосів, автомобільної і тракторної техніки, перевищуючи свої службові повноваження, самовільно використовували майно державного мобілізаційного резерву, чим державі завдано збитків на загальну суму 13,7 млн грн", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Згідно ст. 12 Закону України "Про державний матеріальний резерв" державний резерв матеріальних цінностей є недоторканним і може використовуватися лише за рішенням Кабінету Міністрів України.

Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення, яке кваліфіковано за ч. 3 ст. 365 КК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.