ua en ru

Прокуратура вимагає повернути громаді Києва землю біля метро Позняки вартістю 50 млн грн

Прокуратура Дарницького району столиці через суд вимагає зобов'язати товариство, що займається реалізацією інвестиційних проектів, повернути територіальній громаді земельну ділянку біля метро Позняки.

Прокуратура Дарницького району столиці через суд вимагає зобов'язати товариство, що займається реалізацією інвестиційних проектів, повернути територіальній громаді земельну ділянку біля метро Позняки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Дарницького району міста Києва.

Київрада у 2004 р. уклала з приватною структурою договір оренди землі площею близько 2,3 га та вартістю близько 50 млн грн на просп. Бажана для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного комплексу.

За умовами договору орендар мав закінчити будівництво ще у 2009 р. Однак, як було встановлено в ході прокурорської перевірки, приватна структура й досі не отримала дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт в Інспекції архдержбудконтролю та Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Наразі земельну ділянку лише огороджено парканом. Жодного будівництва на ній не проводиться.

Зважаючи на те, що невиконання орендарем своїх зобов'язань грубо порушує інтереси територіальної громади, прокуратура Дарницького району заявила до Господарського суду м. Києва позов про розірвання договору оренди та повернення її з незаконного користування.