ua en ru

Прокуратура вимагає посилити запобіжний захід затриманому за хабар в 1,5 млн грн посадовцю Бориспільської РДА

Прокуратура Київської області оскаржила обраний Печерським районним судом м. Києва запобіжний захід у вигляді домашнього арешту щодо керівника відділу архітектури та містобудування Бориспільської районної державної адміністрації, затриманого за хабар майже в 1,5 млн грн.

Прокуратура Київської області оскаржила обраний Печерським районним судом м. Києва запобіжний захід у вигляді домашнього арешту щодо керівника відділу архітектури та містобудування Бориспільської районної державної адміністрації, затриманого за хабар майже в 1,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратура вважає, що суд не врахував розмір неправомірної вигоди та тяжкість скоєного кримінального правопорушення. Тому вказане рішення оскаржено в апеляційному порядку", - йдеться в повідомленні.

Запобіжний захід обраний чоловіку в рамках розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Встановлено, що посадовець вимагав та отримав від представника забудовника неправомірну вигоду в сумі 1 млн 430 тис. грн. За таку "винагороду" чоловік обіцяв сприяти у прийнятті позитивного рішення щодо будівництва комплексу багатоквартирної житлової забудови, а також видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

За скоєне підозрюваній особі загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, посадовець був затриманий 31 березня 2014 р. на парковці одного із ресторанів неподалік м. Борисполя після отримання ним всієї суми "винагороди".