ua en ru

Прокуратура Сумської області завершила розслідування у справі Чмиря

Прокуратура Сумської області завершила розслідування у справі Чмиря Фото: Юрій Чмир (facebook.com/Chmyryuriy)

Акт стосовно підозрюваного буде направлено до суду для розгляду по суті

В Сумській області завершено досудове розслідування щодо колишнього чиновника з оточення колишнього президента України Віктора Януковича, Юрія Чмиря який підозрюється в махінаціях з паспортом і приховуванні стану. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області в Facebook.

"Сьогодні, 1 серпня 2017 року, слідчим відділом прокуратури Сумської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього чиновника з оточення Януковича, а нині депутата Сумської обласної ради", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що зараз стороні захисту відкрито матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт стосовно підозрюваного буде направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі Генеральної прокуратури України 7 липня при перевірці колишнього голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря виявили та вилучили у екс-чиновника понад 500 тисяч доларів незадекларованих коштів.

Так, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав підозра колишньому главі Адміністрації часів президента Віктора Януковича Юрію Чмирю в прихованні паспорта, підробці документів та декларування недостовірних даних.

Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. ч. 1, 4 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) і ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) КК України.