ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру ще одному фігуранту справи про розкрадання майна ДПЗКУ

Прокуратура повідомила про підозру ще одному фігуранту справи про розкрадання майна ДПЗКУ Фото: прокуратура

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою у розмірі понад 2,5 млн гривень

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру та взяла під варту одного із керівників фермерського господарства, який причетний до розкрадання майна ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, наразі встановлено причетність до заволодіння грошовими коштами на суму понад 15 млн гривень ДПЗКУ керівника одного з фермерських господарств у Хмельницькій області.

"У ході досудового розслідування встановлено, що керівник одного із селянсько-фермерських господарств придбав цей суб’єкт підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності та шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей заволодів грошовими коштами на суму 15,4 млн гривень, перерахованих ДПЗКУ за поставку зерна майбутнього урожаю", - йдеться у повідомленні.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

Крім того, зазначається, що 9 січня його було затримано під час перетину державного кордону України, 10 січня Печерський районний суду м. Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою у розмірі понад 2,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) України направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови ДПЗКУ.