ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру "співробітникові поліції" ДНР

Прокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень "співробітникові поліції" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Мар'їнською міжрайонною прокуратурою мешканцю Донецької області оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що з серпня 2014 р. по січень 2015 р. 32-річний чоловік входив у НЗФ терористичної ДНР. В його обов'язки входила охорона складів з продуктами харчування, розташованих на території Донецька та Макіївки.

"На початку січня 2015 року бойовика було затримано на одному з блокпостів поблизу м. Мар'їнка Донецької області. Зараз він перебуває під вартою. Обвинувальний акт відносно співробітника поліції "ДНР" спрямовано до Покровського районного суду Дніпропетровської області", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, днями суд заарештував жителя Луганської області, який підозрюється у підриві блокпоста української армії в січні 2015 р.