ua en ru

Прокуратура Сербії з 2014 року порушила справи проти 45 найманців, які воюють в Україні та Сирії

Прокуратура Сербії з 2014 року порушила справи проти 45 найманців, які воюють в Україні та Сирії Фото: прапор Сербії (flickr.com/alexanyan)

Зараз в Україні та Сирії залишаються лише кілька десятків сербів

В Сербії прокуратура з кінця 2014 року порушила 45 справ щодо найманців, які беруть участь у воєнних конфліктах за кордоном, у тому числі на Донбасі. Про це повідомила представник прокуратури Белграда Тетяна Секулич, передає Politika.

Представник прокуратури Белграда зазначила, що в 2016 році прокуратура висунула звинувачення в скоєнні злочину 24 особам.

Раніше Вищий суд Белграда повідомив, що в 2016 році виніс рішення по 28 обвинуваченим, які брали участь у воєнних конфліктах за кордоном.

Як відомо, Сербія в жовтні 2014 року внесла зміни до Кримінального кодексу, які передбачають позбавлення волі на термін до 10 років для осіб, які беруть участь у воєнних конфліктах за кордоном, а також вербують людей для участі в таких конфліктах.

Видання відзначає, що зараз в Україні та Сирії залишаються лише кілька десятків сербів.

Нагадаємо, на початку жовтня президент Сербії Олександр Вучич закликав до дипломатичного вирішення конфлікту у відносинах з Україною.