ua en ru

Прокуратура та СБУ викрили підготовку РФ до підривної діяльності в Україні

Прокуратура та СБУ викрили підготовку РФ до підривної діяльності в Україні Фото: ГПУ (РБК-Україна)

У Харківській області вилучені карти мостів і переправ, патрони гранати та інша вибухівка

Підготовку низки осіб до підривної діяльності в Україні у співпраці із антиукраїнськими центрами в Російській Федерації (РФ) та на окупованих нею територіях викрили правоохоронці. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"Прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках протидії підривній діяльності провели 28 обшуків у різних областях України. Здобуто докази причетності ряду осіб у співпраці з антиукраїнськими центрами в РФ та на окупованих нею територіях", - повідомив Луценко.

П‘ята колона шкварчить Прокуратура АР Крим спільно з Т СБУ в рамках протидії підривній діяльності провели 28 обшуків у...

Опубліковано Юрієм Луценком 14 березень 2018 р.

Зокрема, він зазначив, що у Херсонскій області виявлена переписка з антиукраїнським центром із завданням організувати рішення місцевими радами про імпічмент президента за винагороду в 25 тис. доларів.

У Харківській області вилучені карти мостів і переправ, патрони, гранати, пластид з електрозапалом та грошові кошти 50 тис. доларів, картки російського банку.

У Львівській області вилучені записи з підготовленим виступом на міжнародній конференції з підтримкою окупації Криму Росією.

Нагадаємо, 18 березня 2018 року на території окупованого Криму Росія має намір провести вибори президента РФ. Президент України Петро Порошенко закликав країни G7 засудити і не визнавати російські вибори в окупованому Криму. Про це він повідомив під час зустрічі з послами Великої сімки (G7): США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії, Канади.