ua en ru

Порошенко закликав G7 не визнавати вибори в аннексированном Криму

Порошенко закликав G7 не визнавати вибори в аннексированном Криму Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Ситуація в Криму: Порошенко просить засудити і визнати недійсними майбутні російські вибори

Президент України закликав країни G7 засудити і не визнавати російські вибори в окупованому Криму. Про це йдеться у зверненні Петра Порошенка розміщеній на сайті глави держави, він повідомив під час зустрічі з послами Великої сімки (G7): США, Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Канади.

зокрема, він заявляє, що зараз необхідно обговорити російські вибори 18 березня і отримати однозначну реакцію країн G7 щодо невизнання цих виборів.

"Я хотів би обговорити російські вибори 18 березня. Це було б критично важливим для нас отримати ваш (послів Великої сімки – ред) тверде заяву щодо засудження та невизнання російських виборів у Криму", - заявив Порошенко.

"Ми дуже цінуємо вашу тверду попередню позицію", - додав він.

Глава держави також звернувся до присутнього на зустрічі Голови Представництва ЄС в Україні Х'ю Мінгареллі і подякував його і Віце-президента Єврокомісії за вчорашню сильну позицію Європейського Союзу.

"Було б також важливо, щоб ви не дозволили вашим громадянам відвідати Крим з метою моніторингу там виборів", - підкреслив президент, додавши, що мова йде про представників Франції, Австрії та Фінляндії.

"Це може зруйнувати політику "єдиного голосу" з виборів у Криму", - вважає Порошенко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 19 березня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує обговорити з міністрами закордонних справ ЄС питання введення санкцій проти організаторів виборів президента Росії в анексованому Криму.