ua en ru

Прокуратура РФ вимагає від України видати обвинуваченого у справі про вбивство журналіста

Прокуратура РФ вимагає від України видати обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Фото: РФ (flickr.com/moscow-live)

В Україні затриманий обвинувачений у вбивстві російського журналіста

Генеральна прокуратура Російської Федерації вимагає від України видати затриманого напередодні обвинуваченого у справі про вбивство головного редактора російського видання журналу Forbes Пола Хлєбнікова. Про це повідомляє видання "РИА Новости" з посиланням на прес-службу російського відомства.

"У зв'язку з установленням на території України місцезнаходження Магомеда Дукузова Генеральною прокуратурою Російської Федерації в Генеральну прокуратуру України 29 травня направлений запит про його видачу для притягнення до кримінальної відповідальності", - повідомили в прес-службі російського відомства.

Як повідомляється, Дукузов звинувачується в тому, що 25 червня 2004 року в Москві скоїв вбивство екс-заступника голови уряду - керівника апарату глави адміністрації Чечні Якова Сергуніна, а в липні 2004 року - Хлєбнікова.

"За інформацією НЦБ Інтерполу МВС Росії, Дукузов 17 листопада затриманий на території міста Києва. Генеральною прокуратурою Російської Федерації підтверджено намір вимагати його видачі", - повідомили в Генпрокуратурі РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу затримали двох громадян Росії, оголошених в міжнародний розшук за тяжкі злочини. Розшукувані Інтерполом уродженці Чечні були затримані в Києві. За інформацією Інтерполу, один із затриманих іноземців брав участь у скоєнні низки замовних вбивств, у тому числі головного редактора російського видання Forbes - громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови - керівника апарату уряду Чечні у 2001-2003 роках.